OBAVIJEST ZIMSKE SLUŽBE – 24.01.2023.

Novosti

Zimska služba grada Pregrade i noćas je vršila raličenje i posipavanje nerazvrstanih cesta visinskih dijelova grada Pregrade, na kojima je zbog konstantnih snježnih padalina od nedjelje bila otežana prohodnost i prometovanje. Zbog drveća na cesti, otežano je čišćenje dionice na Žolekovom bregu (prema vodospremi), ali i ono se privodi kraju. Na više dionica ekipe zimske službe su noćas bile usporene srušenim drvećem, koje je pod težinom mokrog snijega pucalo i padalo na prometnice. Sa svih nerazvrstanih cesta je uklonjen snijeg i omogućeno je normalno prometovanje, uz daljnje poštivanje zimskih uvjeta.

Vremenske nepogode posljednjih dana uzrokovale su otvaranje novih klizišta i oštećenja cesta, te su na terenu ekipe koje vrše obilaske, evidentiraju i utvrđuju razmjere štete na cestama i stanja klizišta, prema dojavama građana i ekipa koje su vršile čišćenje prometnica. U slučaju dojave oštećenja na cestama ili aktivacije klizišta, molimo građane da iste prijave na broj koordinatora zimske službe – 091 3761255 (Darko Hrestak).

Zimska služba vraća se u stanje pripravnosti, a daljnja aktivacija zimske službe ovisit će o vremenskim prilikama i prognozi za naredno razdoblje.