Ustrojena zimska služba za područje grada Pregrade

Novosti

Obavještavamo građane grada Pregrade kako je zimska služba 2018./2019. za područje grada Pregrade u potpunosti ustrojena, organizirana i spremna za aktivaciju u slučaju stvaranja snježnih oborina. Obavljanje poslova čišćenja snijega na području grada Pregrade izvoditi će Niskogradnja d.o.o. sa svojim kooperantima. Zimska služba radit će sukladno usvojenom Operativnom programu održavanja nerazvrstanih cesta za to razdoblje, te će se zimsko čišćenje i održavanje prometnica provoditi prema prioritetima utvrđenim operativnim planom zimskog održavanja prometnica.

 

Za tehničku koordinaciju i organizaciju djelatnika i nadzor zimske službe zadužen je Slavko Hanžić, iz Niskogradnje d.o.o., koji će kao voditelj zimske službe za dojave o stanju na cestama i poteškoćama na cestama biti dostupan na broj telefona 091 376 1284.

Podsjećamo građane još jednom da od danas, 15. studenoga, na snagu stupa odredba o obaveznoj zimskoj opremi na zimskim prometnicama, koja u Hrvatskoj traje od 15. studenog tekuće godine, pa do 15. travnja sljedeće godine. Obaveza uporabe zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Također, zimska oprema može biti obavezna na pojedinim cestama prije ili nakon tog razdoblja, što ovisi o trenutnim vremenskim uvjetima, u slučaju snijega ili poledice.