Ustrojena zimska služba za područje grada Pregrade

Novosti

Obavještavamo građane grada Pregrade kako je zimska služba za područje grada Pregrade u sezoni 2020./2021. u potpunosti ustrojena, organizirana i spremna za aktivaciju u slučaju stvaranja snježnih oborina i nastupanja zimskih uvjeta na cestama.

Za tehničku koordinaciju i organizaciju djelatnika i nadzor zimske službe zadužen je Slavko Hanžić, iz Niskogradnje d.o.o., koji će kao voditelj zimske službe za dojave o stanju na cestama i poteškoćama na cestama biti dostupan na broj telefona 091 376 1284.

Podsjećamo građane još jednom da je od 15. studenoga, na snazi odredba o obaveznoj zimskoj opremi na zimskim prometnicama, koja u Hrvatskoj traje od 15. studenog tekuće godine, pa do 15. travnja sljedeće godine. Obaveza uporabe zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Također, zimska oprema može biti obavezna na pojedinim cestama prije ili nakon tog razdoblja, što ovisi o trenutnim vremenskim uvjetima, u slučaju snijega ili poledice.